ОБЩИ УСЛОВИЯ

 

Когато посещавате, разглеждате или използвате уеб сайта www.fotoonline.bg или www.foto-online.bg  , Вие заявявате, че разбирате и приемате посочените в същия права и задължения като правен еквивалент на подписан между страните писмен договор и се съгласявате да изпълнявате условията по този договор. Онлайн магазин FOTOONLINE.BG/FOTO-ONLINE.BG си запазва правото да променя тези условия по всяко време и по всякакъв повод и ако Вие продължавате да използвате този сайт след подобна промяна това се счита за съгласие и приемане на променените условия и съдържание на този договор.

 

FOTOONLINE.BG/FOTO-ONLINE.BG е онлайн магазин за изработка на снимки, текстилни изделия  и други артикули по поръчка, персонализирани дрехи и сувенири. www.fotonline.bg и www.foto-online.bg са собственост на фирма ФОТО ЕЛИТ ЕООД, с адрес на регистрация гр.Враца, ул. Осогово 26, ЕИК: BG106017723 и МОЛ:Николай Коцев.

 

Публикуваната информация в www.foto-online.bg и www.fotoonline.bg  е общодостъпна безплатно в интернет.

 

Артикулите в онлайн магазинwww.foto-online.bg и www.fotoonline.bg следва да бъдат закупени от потребителите на обявените в съответната валута цени с включено ДДС и цена за доставка и при настоящите условия, публикувани в раздел Доставка.

 

 

 

Регистрация на потребител и защита на личните данни

 

 

В онлайн магазин www.foto-online.bg и www.fotoonline.bg  потребителите се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.

 

За потребители на www.foto-online.bg и www.fotoonline.bg  се считат и направилите поръчка по телефон, e-mail, както и през официалната фейсбук страница на FOTOONLINE - https://www.facebook.com/www.fotoonline.bg 

 

Регистрираните потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация в сайта.

 

Съобразно Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискат от FOTOONLINE.BG да бъде закрит техния потребителски профил.

 

FOTOONLINE.BG има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация e-mail адрес от регистрираните потребители. Регистрираните потребители имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта трябва изберат отметката в профила си на сайта, която определя това дали ще получават бюлетин или не.

 

FOTOONLINE.BG няма да предоставя личните данни на регистрираните потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен ако не бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на Р. България.

 

FOTOONLINE.BG ще публикува лични снимки на потребителите си или на артикули, направени по поръчка на потребителя, съдържащи лични снимки или данни, само след изричното съгласие на конкретния потребител. За съгласие ще се счита и публикуването на снимката в сайта ни или в официалната ни фейсбук страница от самия потребител.

 

В случай на неспазване на условията за ползване на онлайн магазин www.foto-online.bg и www.fotoonline.bg  и нарушаване на етиката, администраторите на www.fotoonline.bg имат правото да ограничат достъпа на нарушителите до онлайн магазина.

 

FOTOONLINE.BG запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време, без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

 

Настоящите „Общи условия на онлайн магазин FOTOONLINE.BG” имат задължителна сила, както за FOTOONLINE.BG, така и за потребителите му, в това число потребители, направили поръчка по телефон, e-mail, както и през официалната фейсбук страница на FOTOONLINE.bg - https://www.facebook.com/www.fotoonline.bg. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.fotoonline.bg.

 

 

 

Условия за пазаруване в  www.foto-online.bg и www.fotoonline.bg

 

 

Начините на плащане, сроковете за доставка и отстъпките в онлайн магазин www.fotoonline.bg  и  описани в разделите Доставка и плащане и Отстъпки и промоции.

 

 

 

FOTOONLINE не носи отговорност за:

 

 

Възможни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта.

 

Нарушаване на истинността на информацията в уебсайта от компютърни вируси, технически проблеми или други подобни.

 

Внезапно изчерпване на складовите наличности.

 

Неточности в информацията за стоката, подадена от производителя.

 

Забавяне или неизпълнение на задълженията по причини, извън контрола на фирмата.

 

Възможни разлики в цветовете на закупените продукти, дължащи се на специфики в екраните на компютрите.

 

Заявяването за закупуване на конкретни продукти се приема за изразено съгласие от страна на потребителя относно вида и качеството им.

 

Всички стоки, закупени от сайта на FOTOONLINE.BG, се изпращат с куриерски служби. За всяка загуба или нарушение целостта на стоката по време на доставката е отговорна единствено куриерската служба. С подписването на разписката за приемане на стоката Вие потвърждавате, че сте получили стоката във вид, количество и качество, което отговаря на поръчката Ви към www.fotoonline.bg.

 

 

 

Права и задължения на онлайн магазин FOTOONLINE.BG:

 

 

Права:

 

 

Да отказва поръчки, без да дължи обезщетение на потребителя, освен когато трябва да се възстанови сума, която потребителят е заплатил предварително.

 

Да редактира цялото съдържание в онлайн магазина без предупреждение. Промените влизат в сила след публикуването в сайта.

 

Не носи отговорност в случай, че клиентът не е проверил целостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие се установи, че тя е нарушена.

 

Да откаже замяна или връщане на продукт, изработен по поръчка на клиента, съгласно чл. 57, ал. 3 от Закон за защита на потребителите.

 

 

 

Задължения:

 

 

Да прехвърли на клиента собствеността на заявената за покупка от него стока.

 

Да достави в срок заявената за покупка стока.

 

Да поеме отговорност и да спази процедурата при рекламация.

 

Да полага необходимата грижа за изпълнение на своите задължения.

 

 

 

Права и задължения на потребителя:

 

 

Права:

 

 

Потребителят има право да се информира относно статуса на поръчката си.

 

Потребителят има право да променя личните си данни чрез профила си в онлайн магазина.

 

Потребителят има право да замени или върне продукт, според описаните условия за рекламация.

 

 

 

Задължения:

 

 

Да спазва реда и условията за рекламация към момента на поръчката.

 

Да приеме пратката от куриер на адреса, който е заявил или да я потърси в офис на куриерската фирма в 14 дневен срок от определената дата за получаване.

 

След поръчването на артикул по поръчка и неговата изработка, потребителят се задължава да извърши плащането в 14 дневен срок. В противен случай ще се счита, че потребителят е нарушил настоящият договор и FOTOONLINE.BG има право да потърси правата си пред съответния държавен орган.

 

Да провери пратката си в момента на получаването й, в присъствието на куриера, който я доставя.

 

Да заплати цената, която е актуална към момента на поръчката.

 

Да спазва българското законодателство, настоящите общи условия и интернет етиката.

 

Да не извлича чрез технически средства или по какъвто и да е друг начин информационни ресурси принадлежащи към базата данни на уебсайта.

 

Да не извършва злонамерени действия по смисъла на настоящите Общи условия.

 

Да попълва на кирилица данните за поръчка.

 

 

 

Право на отказ от стока

 

 

Потребителя има право, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с наложен платеж, не по-късно от 14 работни дни, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото да се откаже от стоката и върната обратно към подателя ( ФОТО ЕЛИТ ЕООД) съгласно чл.55, ал.6 от Закона за защита на потребителите.

 

ВАЖНО: Тези правила не важат за продукти, изработени по поръчка на потребителя, съгласно чл. 57, ал. 3 от Закон за защита на потребителите. Следователно FOTOONLINE.BG има право да откаже връщането или замяната на такива артикули.

 

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да се откаже от стоката, като са спазени следните условия:

 

Запазен добър търговски вид - оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, парфюмирана и т.н.

 

Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

 

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на Потребителя.

 

При замяна на стока поради неправилно изпълнена поръчка транспортните разходи са за сметка на FOTOONLINE.BG и в двете посоки.

 

Трябва да ни изпратите имейл, с който да ни уведомите за връщането на стоката.

 

 

 

Право на рекламация

 

 

Всеки клиент има право на рекламация съгласно чл.119 от ЗЗП.

 

Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат приети. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай, че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

 

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

- констатирани липси;

- дефекти на стоката;

- несъответствие с обявената стока или изпратена грешна стока.

 

Трябва да попълните съответната форма за рекламации в сайта или да ни изпратите имейл, с който да ни уведомите за рекламацията и/или връщането на продукта.

 

В такъв случай при замяната или ремонта на продукта, транспортните разходи са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

- ремонт/корекция на артикула (ако това е възможно);

- заменяне на стоката с нова;

- отбив от цената;

 

Съгласно  чл. 114 (2) от ЗЗП Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

 

Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел, марка, размер, разцветка или при установен фабричен дефект можете да предявявате като попълните съответната форма за рекламации в сайта или ни пишете на e-mail: [email protected], както и като ни позвъните на телефон 0888 129 851. Становище по предявената рекламация ще получите на e-mail адреса си в срок до 10 работни дни. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е до 30 календарни дни.


В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, модел или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос или нова партида от производство Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, модели) със същото качество и цена.

 

 

 

Доставка и плащане

 

 

Посочените по-долу условия за доставка и плащане важат само за доставки на територията на България. За доставки извън България е необходима допълнителна уговорка.

 

 

 

Начини на доставка

 

 

Имаме сключен договор с куриерска фирма Спиди АД и изпращаме пратките си само с тази куриерска фирма.Пратката Ви се доставя на посочения от Вас адрес или до избран от Вас офис на куриерската фирма.

 

 

 

Срокове на доставка:

 

 

Всички продукти в този магазин се доставят от магазина на ФОТО ЕЛИТ ЕООД в гр.Враца.

 

Срокът за доставка е от 1 до 3 работни дни (освен ако не е упоменато друго в описанието на продукта) от датата на потвърждение на поръчката по телефон от наш служител. Срокът зависи от натовареността ни или от графика за доставки на куриерската фирма за съответното населено място. По-малките населени места се обслужват само в някои определени дни от седмицата.

 

FOTOONLINE.BG си запазва правото да забави доставката на поръчан артикул повече от определеното време в случай на временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, модел или разцветка. Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или по e-mail.

 

FOTOONLINE.BG не носи отговорност за забавяне на доставката поради некоректно подадена информация от потребителя като адрес, телефон и др., както и при забавяне по вина на куриерската фирма.

 

FOTOONLINE.BG си запазва правото да променя срока на доставка, както и да отказва изпълнение на поръчки, за което потребителя ще бъде уведомяван.

 

 

 

Цена на доставката

 

 

Доставката е с фиксирана стойност: 5лв.  независимо дали е до адрес на клиента или до офис на куриерската фирма.

 

 

 

Начини на плащане

 

 

- наложен платеж – заплаща се директно на куриера при доставката на стоката.

При заплащане в брой при доставка се използва наложен платеж.
В съдържанието на пратката е и фискалният бон за поръчаните продукти и куриерската услуга.

 

 

- с кредитна или дебитна карта (при заплащане с този метод, при необходимост, сумата може да бъде възстановена единствено по същата банкова карта, с която е направено плащането)

 

 

 

Отстъпки и промоции

 

 

При промоции и намаления, промоционалната цена се отразява направо в сайта при всеки продукт, като старата цена е задрасната и до нея е посочена новата цена. Показана е и процентната отстъпка.

 

При наличие на промо код, потребителят трябва да го въведе в съответното поле, което се намира във виртуалната количка, след което отстъпката се визуализира, изчислява се и се приспада от крайната сума автоматично.

 

При промоции, при които потребителят получава подарък с поръчката, подаръкът не се визуализира в кошницата, а се добавя в последствие към поръчката от администраторите на сайта.

 

При промоции и игри се публикуват допълнителни условия за участие за съответната кампания.

 

При поръчка на големи количества е възможно да се даде отстъпка, която трябва да се калкулира индивидуално.

 

В сайта има секция ПРОМОЦИИ – отстъпките в тази секция не се влияят от други отстъпки.

 

Когато в електронния магазин www.fotoonline.bg има възможност да се ползват различни отстъпки, сайта калкулира най-високата стойност на отстъпка за даден продукт, като не може да се прилагат 2 или повече отстъпки едновременно за един и същ продукт.

 

FOTOONLINE.BG си запазва правото да променя стойността на отстъпките, както и промоциите в своя онлайн магазин по свое усмотрение, по всяко време без предупреждение.

 

 

 

Авторски права

 

 

Освен ако не е изрично упоменато, цялото съдържание на този сайт, включително текста, графиките, снимките и запазените знаци са собственост на FOTOONLINE.BG, на доставчиците му или на производителите на съответните стоки и продукти и са защитени от международните закони за защита на авторските права. Никой няма право да ги използва без писменото съгласие на FOTOONLINE.BG.

 

FOTOONLINE.BG има право да използва и публикува дизайни по идея на потребителя, но реализирани от FOTOONLINE.BG.

FOTOONLINE.BG отпечатва изображения и текст, качени и предоставени от страна на клиента, НЕ упражнява никакво влияние и НЕ носи отговорност за съдържанието на крайния продукт. С поръчката на продукт, Клиентът гарантира, че притежава всички права за издателска дейност и права за ползване на изпратените данни, особено по отношение на текст и изображения. Клиентът е еднолично отговорен за това, че стоките не са в нарушение на интелектуалната собственост на трети лица физически или юридически и съдържанието на печата не нарушава законите на Република България.
С качване на изображения или текст в fotoonline.bg или foto-online.bg , Вие удостоверявате и гарантирате, че имате право за ползвате въпросните изображения и текст.

 

FOTOONLINE.BG ще публикува лични снимки на потребителите си, или на артикули, направени по поръчка на потребителя, съдържащи лични снимки или данни, само след изричното съгласие на конкретния потребител. За съгласие ще се счита и публикуването на снимката в сайта ни или в официалната ни фейсбук страница от самия потребител.

 

Лични данни

ТЪРГОВЕЦА  гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. ТЪРГОВЕЦА  защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, ТЪРГОВЕЦА  може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

ТЪРГОВЕЦА  се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. ТЪРГОВЕЦА  е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

 

 

Форс мажор

 

 

Никоя от страните няма да бъде държана отговорна за каквато и да било загуба, претърпяна от другата страна, или да бъде считано, че е в неизпълнение поради забава или лошо изпълнение (различно от неизпълнение на задължението за извършване на плащания), произтичащи от действия или събития извън обхвата на нейния разумен контрол.

 

 

 

Работно време

 

 

Сайтът www.foto-online.bg работи и е на разположение за потребителите 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

 

Работното време на администрацията:

От понеделник до петък – от 9:00 ч. до 18:00 ч.

Почивни дни са събота и неделя, както и всичко официални празници и почивни дни в България.

 

Поръчки, които са направени през събота и неделя или по време на официални почивни дни, ще бъдат обработени в първия работен ден след датата на поръчката.

 

 

 

Контакти

 

 

Фирма: ФОТО ЕЛИТ ЕООД

ЕИК: 106017723

Адрес: гр.Враца, бул. Никола Войводов 16

МОЛ: Николай Коцев

Служебен телефон: 0888 129 851

Уебсайт: www.fotoonline.bg

Е-mail: [email protected]

Facebook страница: Foto Online (линк: https://www.facebook.com/www.fotoonline.bg)